Servicii de consiliere acordate producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol

Fii parte dintr-o formă asociativă adoptată de fermierii din Uniunea Europeană!    

  Va oferim servicii gratuite pentru infiintarea formelor asociative.
Pentru Regiunea Sud-Vest si Regiunea Sud, inclusiv Bucuresti-Ilfov puteti lua legatura cu
Bogdan Zaval, Coordonator proiect
Mobil: 0737 833 829
E-mail: bogdan.zaval@egis-romania.com
Ce este o cooperativă agricolă modernă? O cooperativă agricolă este o asociație autonomă formată din minim 5 membri, cu capital variabil, care exercită o activitate economică, tehnică și socială în interesul privat al membrilor săi, respectând următoarele principii:  asocierea voluntară și deschisă,  controlul democratic al membrilor cooperatori,  participarea activă a membrilor săi,  autonomia și independența cooperativei,  educarea, instruirea și informarea membrilor asociați,  cooperarea între cooperative,  preocuparea pentru dezvoltare durabilă și comunitate.
Cooperativele moderne în Uniunea Europeană – beneficii și perspective Fermierii din Uniunea Europeană aleg din ce în ce mai mult să se asocieze în forme de cooperare moderne precum cooperativele agricole și grupurile de producători. În cooperativele din Uniunea Europeană, avantajele oferite membrilor cooperatori sunt cel mai frecvent acestea:  garanția că produsul va fi vândut,  respectarea termenului de plată,  consultanță tehnică și consultanță financiară și juridică,  testarea produselor și echipamentelor și implicarea de specialiști în dezvoltarea de soiuri și hibrizi,  acoperirea cheltuielilor de marketing (inclusiv ambalarea produselor),  procent pentru fiecare producător în funcție de calitate.    
Asocierea într-o formă de cooperare agricolă modernă – beneficii directe în România   Beneficii centrate pe nevoile tale imediate  îți crește forța și capacitatea de negociere atât în relația cu furnizorii, ceea ce oferă un preț mai bun la achiziția de echipamente, materii prime, semințe, furaje, pesticide ș.a., cât și cu distribuitorii / vânzătorii, ceea ce duce la asigurarea vânzărilor producției, inclusiv în export,  îți garantează un bun raport calitate / preț și îți permite creșterea veniturilor,  te ajută să își optimizezi costurile prin co-participare,  îți garantează o piață de desfacere mai largă și mai sigură inclusiv prin diversificarea gamei de produse și prin impunerea produselor pe piață prin garanția unei mărci.  
Beneficii fiscale – Sprijinul statului pentru cooperativele agricole Unul din obiectivele unei cooperative agricole moderne este asigurarea condițiilor pentru obținerea avantajelor economice de către toți membrii cooperatori. Pentru realizarea acestui obiectiv, cadrul legal, dat de Legea cooperației agricole nr. 566/2004, prevede și o serie de beneficii fiscale precum:
 scutirea de la plata impozitului pe profit a cooperativelor agricole;  scutirea membrilor de plata impozitului pe venituri în cazul microîntreprinderilor, persoanelor fizice, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale sau familiale  ;  scutirea membrilor cooperatori de la plata impozitelor pe clădirile și pe terenurile utilizate pentru obținerea producției agricole.   Servicii de consiliere acordate producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol  
Despre proiect  
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
en_USEnglish